Järtecken av Christoffer Carlsson

 

En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

Lånad från Mariestads bibliotek, denna bok lånade jag eftersom del tre i denna serie som kallas Hallandssviten blev nominerad till årets bok i år, nu har jag sett att även den här första och efterföljaren blev detsamma de år de kommit ut. Jag blev nyfiken helt enkelt. Tyvärr så tar det ett tag innan jag känner något för karaktärerna i boken. Den jag till slut blev nyfiken på var unge Isak, men jag vill i slutet ha lite mer... En reaktion på det som hänt av de närmaste. Isaks föräldrar till exempel. Någonting saknas helt enkelt för mig. Eftersom jag inte riktigt kände mig så engagerad i den får vi se om jag fortsätter i Hallandssviten.

Läst av Jessica

Allmänt Christoffer Carlsson, Hallandssviten, Järtecken, Kriminalserie, Mariestads bibliotek, bokblogg, bokrecension, litteratur, årets bok nominerad 2019 Permalink1
Kommentera
Till top