Recension av Illuminae Files trilogin av Amie Kaufman och Jay Kristoff

 

Detta är en science fiction serie som innehåller Illuminae bok ett i serien, börjar med en attack mot planeten/kolonin de bor på. Några lyckas rädda sig ombord på två rymdskepp och ger sig iväg för att hitta säkerhet. Men kommer de lyckas? Och vad är det egentligen med den AI, Aiden som styr ena skeppet?

Bok två Gemina fortsätter med att vi får följa nya personer ombord en rymdstation, samma rymdstation som de ur bok ett försöker nå, som blir attackerade och här får vi följa deras kamp.

Bok tre Obsidio är boken där allt måste knytas samman för att vi ska förstå hur allt hör ihop.  Vi får här följa ännu fler karaktärer och se deras relationer utvecklas men får vi äntligen förstå alla länkar och vad som skedde med attackerna?

Läs serien och få reda på mer.

Jag lyckades komma över denna serie på e bok efter att ha hört den hyllas över bok avdelningen på Youtube och läste den därför på datorn på engelska som är originalspråk.
Men jag blev dessvärre inte särskilt imponerad, jag fann dem svårlästa på grund av all denna mixade media. Däremot gillade jag att de har skrivit så annorlunda mot andra vanliga böcker men fann vissa delar av dem svåra att följa och läsa alla delar av eftersom man inte kunde vrida datorn hursomhelst, detta gjorde mig även trött i ögonen så fick ta många pauser.

Däremot gillade jag verkligen romanserna som höll sig intressanta genom hela trilogin. Och de hade en bra handling genom boken även om jag tyckte mycket synd om kossorna.

Har även förstått att den kan vara besvärlig för de med lässvårigheter men där kan jag tipsa om ljudböckerna där det på engelska i alla fall verkar vara med en hel uppsättning av olika röster så kanske är den bättre den vägen.

Den är helt klart värd att plocka upp men kanske lättare i ett annat format än som ebok på en dator.

Recenserad av Jessica

Allmänt Amie Kaufman, Gemina, Illuminae, Illuminae Files, Jay Kristoff, Obsidio, bokblogg, bokrecension, böcker, litteratur, science fiction Permalink0
Kommentera
Till top