Falleri fallera falleralla av Carin Gerdhardsen

Den sista fristående delen av Hammarbyserien är nu läst och jag kommer att sakna dessa karaktärer. Polisen Conny leder en grupp poliser som är väldigt duktiga på att lösa brott och då främst mord. Här får de två mord på öppen gata att utreda, en kvinna och en pojke blir ihjälslgna en morgon. Conny samlar sin grupp där Jamal saknas då han inte hämtat sig sedan den föregående boken, de är alltså en man kort. Petra är utfrusen och stämningen i gruppen är inte så bra som den en gång varit.
 
Under utredningen dyker flera mord upp, varav ett är flera år gammalt och där tror de sig hitta gärningsmannen. Connys nya chef försöker få honom att arbeta som hon vill men det går han inte med på, vilket får konsekvenser för hela gruppen. Deras duktiga polis Hedvig sjukanmäler sig och gruppen blir ännu en man kort, vilket ger chefen mer på sin kvarn. 
 
Jag kunde inte sluta läsa denna serie då jag var tvungen att veta hur det gick med våra kära poliser, man lär känna dem både i yrkeslivet och privarlivet vilket gör att man tycker sig känna dem och med dem. Varje bok går att läsa för sig då man får tillbakablickar att luta sig emot men jag tycker att man ska läsa hela serien i ordning, det blir mer ordning och reda då. I slutordet tar författaren farväl av poliserna och säger att de får leva sina egna liv efter denna bok men jag kommer att sakna dem.
 
Läst av Lena
Till top