Stenhuggaren av Camilla Läckberg

 

Detta är bok tre i serien som utspelar sig i Fjällbacka.

Vi får följa Patrik och de andra poliserna när de utreder ännu ett mord i det lilla området. Denna gång hittas en flicka död i havet av en fiskare som dragit upp sina hummertinor. De tror först att det är en olycka som haft tragiskt slut men det visar sig under obduktionen av den lilla flickan att hon har sötvatten med tvålrester i lungorna. Men vem har velat göra illa flickan och sedan dumpat henne i havet? De måste gräva långt i tiden för att få reda på svaret…

Vi får nu följa Erica och Patrik som har fått dottern Maja i slutet av senaste boken, men Erica verkar inte riktigt vara sig själv, kanske är det därför jag tycker lite bättre om henne i den här boken, för att hon själv är miserabel. Martin har fått mer personlighet och jag gillar honom i den här boken också, men Ernst är riktigt jobbig som vanligt, och vad håller Mellberg på med?

Det jag blir lite fundersam på i boken är alla dessa skutt till Agnes, men de förklarar sig till slut. Önskar att vi som i första boken fick veta vad som sker med fiskaren i slutet men det fick vi inte med pojken heller i bok två så det kanske bara var i debuten hon körde med det.

Jag gillade även inhoppen till systern Anna som finner sig själv i en jobbig situation med barnen efter förra boken. Och vilken cliffhanger!

Läst av Jessica

Allmänt Camilla Läckberg, Fjällbackaserien, Kriminalserie, Lästa böcker, Stenhuggaren, bokblogg, litteratur, recensera böcker Permalink0
Kommentera
Till top