Daisy i kedjor av Sharon Bolton

 

Berömda mördare har fanklubbar.

Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor – och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man. 

Vem skulle gå med i en sådan fanklubb?

Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta. 

Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda…

Tyvärr finner jag att boken är lite seg att komma in i från början men ju mer jag läste desto nyfiknare blev jag på vad som skulle visa sig vara sanningen. Tycker den läses som en true crime bok egentligen, mycket spekulerande. Vi får följa Maggie Rose men även polisen som fångade Hamish Wolfe, Pete Weston som helt ärligt är min favoritkaraktär i boken. Jag blev aldrig riktigt greppad av karaktärerna, förutom Zoes lillasyster.

Breven man får läsa förstod jag inte alls till en början men Bolton drar ihop säcken bra med slutet som förklarat varför breven var inkluderade i mina ögon, men tyvärr når inte boken hela vägen fram tycker jag. Eftersom jag köpte denna och Små svarta lögner på bokrean så kommer testa den med för att se om den är bättre och efter det göra mig en åsikt om Bolton.

Men jag tycker absolut ni ska testa själva och se vad ni tycker.

Läst av Jessica

Allmänt Daisy i kedjor, Lästa böcker, Modernista förlag, Sharon Bolton, bokrecension, köpt på bokrean 2022, litteratur, översättare Lilian Fredriksson och Gabriel Setterborg Permalink0
Kommentera
Till top