I samlarens spår av Jeffrey Deaver

 

I New York pågår en stor FN-konerens när stadens invånare plötsligt drabbas av en kidnappare och seriemördare, kallad Samlaren, som efterlämnar svårtydda ledtrådar. Den enda som kan tyda dem är Lincoln Rhyme, den helförlamade före detta chefen för kriminaltekniska enheten. Tillsammans med polisen Amelia Sachs inleds en kamp mot klockan för att rädda de offer som står på tur.

Har läst Deaver tidigare, men bestämde mig för att läsa dem i rätt ordning och just denna som är den först boken har jag inte läst tidigare men har sett filmatiseringen med Denzel Washington och Angelina Jolie. Jag tycker mycket om dessa böcker, det är mest fokus på brottsplatser och på små detaljer som kan verka ointressanta för den otränade men snart visar sig sambanden mellan bevis och händelser. Jag gillar att han förklarar för Sachs som inte heller är insatt och därför får vi som läsare en bra förklaring på hur det går till.

Kommer absolut fortsätta med serien om Rhyme och Sachs, särskilt efter det slutet.

Läst av Jessica

Allmänt Amelia Sachs, Bokserie, Deckare, I samlarens spår, Jeffrey Deaver, Lincoln Rhyme, Rhyme och Sachs, bokrecension, filmatiserad, litteratur, recensera böcker Permalink0
Kommentera
Till top