Nyårsfesten av Lucy Foley

 

Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas de nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli den bästa nyårsfesten någonsin.

Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en gäst mördad. Samtidigt ryktas att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Vad döljer gästerna, eller de som arbetar på området, för hemligheter?  

Sida 80 och jag känner redan att alla karaktärer är ytliga och dryga personer som jag absolut inte skulle vilja vara på fest med, särskilt inte mitt i ingenstans utan något sätt att ta sig därifrån. Undantag kan kanske vara för Samira som inte visats så mycket av ännu men som verkar vara den mer mogna av dem, vilket kan bero på att hon verkar vara den enda med ett barn. Ja och hennes partner förstås men honom har jag inget riktigt grepp om.

Tror detta är första gången jag har sett ordet hen i en bok, dessutom i en översättning. Sida 96 intressant.

Ok nu är jag irriterad på riktigt, de har tagit ecstacy tror jag det var och på sida 130 tänker Miranda att Katie inte tog ngt piller... Det gjorde inte Samira heller men hon har åtminstone ett giltigt skäl, men alltså vadå giltigt skäl? Måste man ha det för att inte vilja ta droger? Suck.

Först blir jag irriterad på dem sen i nästa ögonblick tycker jag lite synd om dem, men bara lite sedan gör det något urbota korkat igen.

Efter att ha läst ut hela boken så tycker jag fortfarande att hela gruppen verkar smått korkade trots att de flesta verkar ha en gedigen karriär. Inte en favorit men ändå en ganska bra berättelse som man inte riktigt visste vem som var den skyldige förrän runt de sista kapitlen.

Läst av Jessica

Och Gott nytt År

Happy New Year

Allmänt Englands pusseldeckare, Lucy Foley, Lästa böcker, Nyårsfesten, bokblogg, bokrecension, litteratur, nyårsafton Permalink0
Kommentera
Till top